Taštičky s kořeněným masem v ostré omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 52 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Celer bulvový
  • 400 g Hovězí maso mleté
  • 400 g Mouka pšeničná hladká
  • 2.4 g Sádlo vepřové škvařené
  • 100 ml Voda pitná
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 kávová lžička Ocet vinný
  • 0.25 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 0.25 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 1.5 kávová lžička Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Solamyl
  • 1 ks Cibule
  • 2 špetka Zázvor mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 1.5 polévková lžíce Víno bílé
  • 3 polévková lžíce Hovězí vývar základní
  • 1.5 polévková lžíce Sójová omáčka
  • 3 polévková lžíce Sójová omáčka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 520 kcal
  • Sacharidy 77 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 162 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 62 mg
  • Draslík 452.7 mg
  • Vláknina 1643.8 mg
  • Vitamín A 1643.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse připravíme masovou směs. Mleté maso promícháme s drobně pokrájenou cibulí, hrubě nastrouhaným syrovým celerem a ostatními přísadami. Směs necháme pod fólií vychladit.

  • 2

    Omáčku připravíme rozšleháním oleje, sójové omáčky, koření, vývaru, octa, soli a utřeného česneku.

  • 3

    Na válu vypracujeme hladké těsto z mouky a vody. Z těsta vyválíme placku o síle cca 1,5 mm a vykrájíme z ní kolečka. Na každé kolečko položíme lžičku masové náplně, kolečko přeložíme a okraje pevně stiskneme.

  • 4

    Taštičky vkládáme do vroucí vody, na mírném plameni vaříme cca 12 minut. Uvařené taštičky vyjmeme děrovanou naběračkou, necháme okapat a vložíme do servírovací mísy. Aby se taštičky neslepily, zakapeme je rozpuštěným sádlem.

  • 5

    Horké taštičky podáváme s připravenou omáčkou, ve které je namáčíme.

Komentáře k receptu