Tandoori cejn
Suroviny
- 100 g Máslo čerstvé
 - 7 g Sůl
 - 7 g Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Zázvor mletý
 - 1 kávová lžička Kurkuma
 - 1 kávová lžička Garam masala
 - 1 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 2 kávová lžička Olej slunečnicový
 - 1 kávová lžička Olej olivový extra panenský
 - 2 ks Cejn velký
 - 2 ks Chilli paprička
 - 1 ks Limetka
 - 2 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 455 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 46 g
 - Sodík 1367 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 60 mg
 - Draslík 202.5 mg
 - Vláknina 5427.1 mg
 - Vitamín A 5427.1 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 27.5 mg
 - Vitamín E 2.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 56.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme si česnekovou pastu – stroužky česneku utřeme se lžičkou slunečnicového oleje.
 - 
                                2
Připravíme si zázvorovou pastu – zázvor promícháme se lžičkou slunečnicového oleje.
 - 
                                3
Z limetky vymačkáme šťávu.
 - 
                                4
Obě pasty a limetkovou šťávu smícháme, přidáme nasekanou chilli papričku, chilli koření, kurkumu, máslo, garam masala a pořádně promícháme. Můžeme na to použít mixér.
 - 
                                5
Toto máslo dáme na potravinářskou fólii, zabalíme je a vyválíme z něj malý váleček. Ten pak necháme ztuhnout v lednici (toto máslo vydrží v lednici až 3 měsíce).
 - 
                                6
Cejna potřeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a opékáme 5 minut z každé strany. Po prvním otočení dáme na filet kousek připraveného másla.