Thajské kuře s limetkou a kokosem
Suroviny
- 125 ml Mléko kokosové
 - 2 kávová lžička Zázvor mletý
 - 0.5 kávová lžička Kurkuma
 - 1 kávová lžička Koriandr mletý
 - 0.5 kávová lžička Kmín římský
 - 0.5 kávová lžička Pepř bílý
 - 4 ks Kuřecí prsa
 - 3 ks Chilli paprička
 - 3 ks Cibulka jarní
 - 1 ks Limetka
 - 2 ks Citronová tráva
 - 1 hrst Koriandr čerstvý
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Omáčka rybí
 - 3 polévková lžíce Limetková šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 448 kcal
 - Sacharidy 41 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 434 mg
 - Bílkoviny 47 g
 - Uhlovodany 41 g
 - Cholesterol 128 mg
 - Draslík 1899.9 mg
 - Vláknina 3882 mg
 - Vitamín A 3882 mg
 - Vitamín B6 1.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 30.7 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve připravíme marinádu. Stonky citronely zbavíme vnější slupky a nasekáme je nahrubo. Chilli papričky zbavíme semínek a posekáme je. Poté citronelu společně s chilli papričkami, nasekanou cibulkou, čerstvým koriandrem, mletým kmínem, pepřem, kurkumou, mletým koriandrem, kůrou z limety, limetovou šťávou, nastrouhaným zázvorem, rybí omáčkou a kokosovým mlékem vložíme do mixéru a rozsekáme na hladkou kaši.
 - 
                                2
Maso v ní z obou stran důkladně obalíme a zakryté necháme 1hodinu marinovat v lednici.
 - 
                                3
Poté grilujeme na venkovním grilu nad středně žhavým uhlím cca 3min po každé straně. Ochutíme solí a pepřem a ihned podáváme např. s čerstvým papájovým sambalem.