Špenátový salát s jogurtem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 170 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 220 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 13 mg
 - Draslík 1337 mg
 - Vláknina 16223.2 mg
 - Vitamín A 16223.2 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 343.5 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Dobře omyté a pokrájené listy špenátu vložíme do hrnce s rozpáleným olejem. Podlijeme vodou a dusíme. Nezapomeneme často míchat, aby se špenát nepřipálil. Měkký špenát vyjmeme z hrnce a širším nožem utřeme na prkénku do jemné konsistence. Necháme v míse vychladnout.
 - 
                                2
Než špenát vystydne, připravíme zálivku z jogurtu, citrónové šťávy, utřeného česneku a olivového oleje, kterou na závěr špenát přelijeme. Podáváme dobře chlazené.