Puf berek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1073 kcal
 - Sacharidy 62 g
 - Tuky 84 g
 - Sodík 100 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 83.1 mg
 - Draslík 34.7 mg
 - Vláknina 5729.8 mg
 - Vitamín A 5729.8 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z mouky, vejce, 10 g tuku, jogurtu, octa, soli a trošky vody vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na 4 části a dáme na 3 minuty odpočinout do chladničky.
 - 
                                2
Jemně pokrájenou cibuli osmažíme na 10 g rozpuštěného tuku, přisypeme mleté maso, osolíme a opepříme. Vše necháme podusit. Vzniklou náplň necháme vystydnout.
 - 
                                3
Díly těsta rozválíme na velikost cca 30 cm, pomažeme je kromě jednoho rozpuštěným tukem a naskládáme na sebe, nemaštěný plát necháme až na úplný konec. Těsto opět rozválíme na plát o síle cca 2 mm, vykrajujeme kolečka o 7 cm v průměru, plníme masovou směsí a překrýváme dalším kolečkem těsta. Okraje dobře stiskneme.
 - 
                                4
Plněná kolečka osmažíme na rozpáleném oleji.