Puf berek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 80 g Cibule
  • 250 g Maso mleté - mix
  • 30 g Tuk
  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 ml Voda pitná
  • 400 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Jogurt bílý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1073 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 84 g
  • Sodík 100 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 83.1 mg
  • Draslík 34.7 mg
  • Vláknina 5729.8 mg
  • Vitamín A 5729.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z mouky, vejce, 10 g tuku, jogurtu, octa, soli a trošky vody vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na 4 části a dáme na 3 minuty odpočinout do chladničky.

  • 2

    Jemně pokrájenou cibuli osmažíme na 10 g rozpuštěného tuku, přisypeme mleté maso, osolíme a opepříme. Vše necháme podusit. Vzniklou náplň necháme vystydnout.

  • 3

    Díly těsta rozválíme na velikost cca 30 cm, pomažeme je kromě jednoho rozpuštěným tukem a naskládáme na sebe, nemaštěný plát necháme až na úplný konec. Těsto opět rozválíme na plát o síle cca 2 mm, vykrajujeme kolečka o 7 cm v průměru, plníme masovou směsí a překrýváme dalším kolečkem těsta. Okraje dobře stiskneme.

  • 4

    Plněná kolečka osmažíme na rozpáleném oleji.

Komentáře k receptu