Masové kuličky po turecku
Suroviny
- 60 g Rýže loupaná
 - 500 g Hovězí maso mleté
 - 150 g Jogurt bílý
 - 200 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 3 ks Máta
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Citronová kůra
 - 1 špetka Sůl bylinková
 - 1 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 0.4 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 264 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 299 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 82.4 mg
 - Draslík 555.4 mg
 - Vláknina 1033.7 mg
 - Vitamín A 1033.7 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.9 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Propláchnutou rýži uvaříme doměkka a necháme vychladnout.
 - 
                                2
Mleté maso smícháme se solí a pepřem, přidáme nadrobno nasekanou mátu, vařenou rýži a vše promícháme.
 - 
                                3
Ze směsi tvarujeme menší kuličky, které opečeme po všech stranách na olivovém oleji.
 - 
                                4
Oloupaný, prolisovaný česnek smícháme s jogurtem, okořeníme bylinkovou solí, pepřem a citronovou šťávou a kůrou.
 - 
                                5
Masové kuličky podáváme s jogurtovou omáčkou horké i studené.