Mořské plody v páře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 150 g Garnát obecný
  • 150 g Olihně
  • 125 g Krabí maso mražené
  • 5 g Cukr krupice
  • 60 g Zelí hlávkové bílé
  • 60 g Kari pasta
  • 20 g Koriandr čerstvý
  • 10 g Limetková kůra
  • 250 ml Mléko kokosové
  • 1 kávová lžička Omáčka rybí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Chilli paprička
  • 4 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 248 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 462 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 229.8 mg
  • Draslík 321.8 mg
  • Vláknina 935.2 mg
  • Vitamín A 935.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Garnáty a oliheň nakrájíme na kousky. Smícháme je s polovinu kokosového mléka. Ke zbylé polovině mléka přidáme kari pastu a rozmícháme. Na závěr přidáme krabí maso, cukr a přidáme rozšlehané vejce a rybí omáčku.

  • 2

    Zelnými listy vyložíme žáruvzdornou misku a dovnitř rozdělíme bazalku. Nalijeme směs s krabím masem a zakryjeme ji alobalem. Do woku nalijeme 5 cm vody a položíme do něj pařák. Vodu přivedeme k varu. Vložíme do něj misku s krabím masem a mořské plody. Vaříme v páře asi 20 minut. Podáváme je ozdobené koriandrem, nakrájenými lístky limety a chilli papričkami.

Komentáře k receptu