Istambulské těstoviny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 787 kcal
 - Sacharidy 104 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 688 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 102 g
 - Cholesterol 82.2 mg
 - Draslík 302 mg
 - Vláknina 4750 mg
 - Vitamín A 4750 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.3 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupeme a vydlabeme tykev, dužninu nakrájíme na kostičky. Uvaříme je ve vodě doměkka a scedíme.
 - 
                                2
Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce.
 - 
                                3
Osmažíme nakrájenou cibuli při střední teplotě na másle dozlatova. Přidáme drcený česnek a skořici a ještě asi minutu mícháme.
 - 
                                4
Přidáme smetanu, přidáme tykev a med, uvedeme k varu, ztlumíme oheň a 5 minut mírně zredukujeme.
 - 
                                5
Nasypeme strouhaný parmazán a mícháme, dokud se sýr nerozpustí. Omáčku osolíme a opepříme a promícháme ji s těstovinami. Zdobíme nakrájenou čerstvou pažitkou.