Turecké kuřátko
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 736 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 46 g
 - Sodík 292 mg
 - Bílkoviny 59 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 225.1 mg
 - Draslík 648.9 mg
 - Vláknina 1338 mg
 - Vitamín A 1338 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.6 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Malá kuřátka rozpůlíme a odstraníme páteřní kosti. Smícháme sójovou omáčku, sherry, hoisin, olej, drcený česnek, cukr, směs pěti koření a zázvor. Touto směsí potřeme z obou stran půlky kuřátek.
 - 
                                2
Vložíme kuřátka kůží vzhůru na pekáč a asi 30 minut je necháme dobře propéci v předehřáté troubě při 190 °C, během pečení je občas potíráme zbylou směsí.
 - 
                                3
Nakrájíme na tenká kolečka zelené části jarních cibulek. Půlky kuřátek ozdobíme kolečky cibulky a podáváme.