Cizrnové míčky
Suroviny
- 250 g Jogurt bílý
 - 800 g Cizrna konzervovaná
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Skořice mletá
 - 0.5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
 - 0.5 kávová lžička Koriandr mletý
 - 0.5 kávová lžička Kmín římský
 - 2 ks Cibule
 - 2 hrst Petržel - nať
 - 2 hrst Koriandr čerstvý
 - 1 špetka Pomerančová kůra
 - 4 stroužek Česnek
 - 0.27 dl Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Med včelí
 - 4 polévková lžíce Strouhanka
 - 1 polévková lžíce Pomerančová šťáva
 - 3 polévková lžíce Omáčka Tahini
 - 3 polévková lžíce Kečup
 - 9 polévková lžíce Majonéza
 - 6 polévková lžíce Omáčka chilly
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 354 kcal
 - Sacharidy 49 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 702 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 47 g
 - Cholesterol 5.4 mg
 - Draslík 425.1 mg
 - Vláknina 15069.7 mg
 - Vitamín A 15069.7 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.8 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rozmixujeme nebo na masovém mlýnku pomeleme cizrnu s česnekem a cibulí. Přidáme na jemno nasekané bylinky, vmícháme olej, strouhanku, okořeníme a podle chuti dosolíme.
 - 
                                2
Z hmoty namočenýma rukama formujeme kuličky a smažíme je v rozpáleném oleji. Děrovanou naběračkou míčky vytahujeme z oleje a pokládáme na papírové utěrky, aby okapal přebytečný tuk. Napícháme na party párátka. Můžeme podávat s jogurovým nebo chilli dipem.