Pasta z cizrny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Cizrna konzervovaná
  • 60 ml Citronová šťáva
  • 60 ml Omáčka Tahini
  • 0.5 kávová lžička Olej olivový
  • 0.5 kávová lžička Petržel - nať
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 špetka Sůl mořská
  • 3 stroužek Česnek
  • 0.5 polévková lžíce Citronová kůra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 337 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 669 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 446 mg
  • Vláknina 20954.2 mg
  • Vitamín A 20954.2 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cizrnu (uvařenou nebo nakládanou), česnek, citronovou kůru i šťávu a tahini (sezamová pasta) v robotu smícháme, zpracujeme na hladkou pastu, pro zvláčnění zakapeme trochou olivového oleje, dosolíme. Před podáváním zdobíme celou cizrnou, kterou jsme na začátku odložili stranou, petrželkou, zakapeme olivovým olejem a poprášíme sladkou paprikou.

Komentáře k receptu