Letní salát z bulguru zvaný tabbouleh
Suroviny
- 1 g Sůl
 - 1 g Pepř černý mletý
 - 20 g Petržel - nať
 - 20 g Pažitka
 - 170 g Bulgur
 - 20 g Máta
 - 20 g Koriandr čerstvý
 - 1 ks Citrony
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Česnek
 - 1 ks Paprika žlutá
 - 1 ks Paprika červená
 - 1 ks Limetka
 - 1 ks Cibule červená
 - 3 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 278 kcal
 - Sacharidy 45 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 153 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 45 g
 - Cholesterol 122.7 mg
 - Draslík 460.7 mg
 - Vláknina 22440.8 mg
 - Vitamín A 22440.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 94.7 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Přečteme si návod na bulguru a vaříme podle něj, obvykle v poměru 1:2 bulgur:voda. V menším kastrolu uvaříme v osolené vodě vejce natvrdo. Vaříme je 10 minut, po odstranění z plotny ihned ochladíme studenou tekoucí vodou, následně je oloupeme a vidličkou opatrně rozmačkáme.
 - 
                                2
Do misky vysypeme bulgur, přidáme rozmačkanou vaječnou směs, jemně nakrájenou cibuli a velmi drobně nasekané dva stroužky česneku. Z paprik odstraníme semínka, potom je rpzkrájíme na drobné kousky a přidáme do misky. Postupně vsypeme ještě nasekanou pažitku, petržel, koriandr a mátu. Přidáme i nadrobno nařezanou kůru z limetky a citronu i z nich vymačkanou šťávu. Opatrně promícháme, před servírováním ještě osolíme a opepříme.