Studený salát z fazolových lusků
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 154 kcal
 - Sacharidy 35 g
 - Tuky 2 g
 - Sodík 136 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 35 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 698.6 mg
 - Vláknina 14922.5 mg
 - Vitamín A 14922.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 46.5 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zelené fazolové lusky přepůlíme na poloviny, aby nebyly příliš dlouhé. Cibuli nasekáme nadrobno a orestujeme dozlatova na řepkovém oleji. Rajčata spařená v horké vodě sloupneme a nakrájíme na malé kousky a přidáme k orestované cibulce. Přivedeme k varu, a poté na mírném plameni ještě chvíli povaříme.
 - 
                                2
K povařeným rajčatům přidáme přepůlené fazolové lusky, prolisovaný česnek, cukr a promícháme. Ochutíme solí a pepřem, přilijeme vodu a vaříme doměkka asi 30 minut.
 - 
                                3
Necháme vychladnout a promícháme se šťávou z 1 citronu.