Kebab z kuřete a libanonský salát
Suroviny
- 680 g Kuřecí prsa
 - 25 g Petržel - nať
 - 300 g Cizrna konzervovaná
 - 35 g Máta
 - 40 g Bulgur pšeničný
 - 2 kávová lžička Med včelí
 - 0.5 kávová lžička Kurkuma
 - 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 0.5 kávová lžička Kmín mletý
 - 2 ks Rajčata
 - 4 ks Cibulka jarní
 - 1 ks Okurka salátová
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 1 polévková lžíce Máta
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 396 kcal
 - Sacharidy 40 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 493 mg
 - Bílkoviny 43 g
 - Uhlovodany 32 g
 - Cholesterol 108.8 mg
 - Draslík 1215.6 mg
 - Vláknina 10637.8 mg
 - Vitamín A 10637.8 mg
 - Vitamín B6 1.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 33.1 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na 30 minut namočíme do vody 8 špejlí, pak na ně navlečeme očištěné kostky, o hraně asi 4cm, kuřecí prsíčka.
 - 
                                2
V misce promícháme olivový olej, citronovou šťávu, med, mletý kmín, papriku, kurkumu a čerstvou mátu nasekanou najemno, přidáme kuřecí maso, přikryjeme potravinovou fólií, dáme do chladničky na 2-3 hodiny. Po uplynutí doby maso vyjmeme, vložíme pod rozpálený gril na 6-8 minut, během grilování obracíme.
 - 
                                3
Jako přílohu připravíme libanonský salát tabouli. Vroucí vodou zalijeme, na 10 minut, sušenou drcenou pšenici (tzv. bulgur), pak scedíme a necháme pořádně okapat. Přesypeme do misky, přidáme tenké plátky jarní cibulky, zralá rajčata a malou neoloupanou okurku nakrájené na kostky, propláchnutou konzervovanou cizrnu, čerstvě nasekanou petrželovou nať a mátu, pepř a sůl. Po důkladném promíchání pokapeme citronem.