Kebab z kuřete a libanonský salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 200 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 680 g Kuřecí prsa
  • 25 g Petržel - nať
  • 300 g Cizrna konzervovaná
  • 35 g Máta
  • 40 g Bulgur pšeničný
  • 2 kávová lžička Med včelí
  • 0.5 kávová lžička Kurkuma
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.5 kávová lžička Kmín mletý
  • 2 ks Rajčata
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Okurka salátová
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Máta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 396 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 493 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 108.8 mg
  • Draslík 1215.6 mg
  • Vláknina 10637.8 mg
  • Vitamín A 10637.8 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.1 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na 30 minut namočíme do vody 8 špejlí, pak na ně navlečeme očištěné kostky, o hraně asi 4cm, kuřecí prsíčka.

  • 2

    V misce promícháme olivový olej, citronovou šťávu, med, mletý kmín, papriku, kurkumu a čerstvou mátu nasekanou najemno, přidáme kuřecí maso, přikryjeme potravinovou fólií, dáme do chladničky na 2-3 hodiny. Po uplynutí doby maso vyjmeme, vložíme pod rozpálený gril na 6-8 minut, během grilování obracíme.

  • 3

    Jako přílohu připravíme libanonský salát tabouli. Vroucí vodou zalijeme, na 10 minut, sušenou drcenou pšenici (tzv. bulgur), pak scedíme a necháme pořádně okapat. Přesypeme do misky, přidáme tenké plátky jarní cibulky, zralá rajčata a malou neoloupanou okurku nakrájené na kostky, propláchnutou konzervovanou cizrnu, čerstvě nasekanou petrželovou nať a mátu, pepř a sůl. Po důkladném promíchání pokapeme citronem.

Komentáře k receptu