Jehněčí plátky v chlebu pita
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1000 kcal
 - Sacharidy 152 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 1360 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 149 g
 - Cholesterol 80 mg
 - Draslík 582.8 mg
 - Vláknina 18120.5 mg
 - Vitamín A 18120.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.8 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 958.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme hrachový dresink z uvařeného žlutého hrachu, který rozemeleme dohladka, přidáme sůl, česnek, čerstvou saturejku, je-li hmota hustá naředíme ji.
 - 
                                2
Jehněčí maso potřeme grilovacím kořením, můžeme použít i koření na gyros. Rozpálíme řepkový nebo slunečnicový olej a opékáme na něm jehněčí plátky potřené grilovacím kořením, z obou stran 3-4 minuty. Hotové nakrájíme na tenké proužky.
 - 
                                3
Rozkrojíme pita chléb na čtyři části a potřeme je hrachovým dresinkem, poklademe jehněčím masem, proužky salátu, kostky rajčat, cibule a okurky, bez jadérek. Zakapeme chilli omáčkou a pevně zatočíme. Potom napůl překrojíme.