Albánské jehněčí plátky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Jehněčí kýta
  • 250 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Kapary sterilované
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 473 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 693 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 354.7 mg
  • Draslík 460.9 mg
  • Vláknina 809 mg
  • Vitamín A 809 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 65.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou kýtu nakrájíme na plátky, osolíme a osmahneme na oleji asi 3 minuty po každé straně.

  • 2

    Plátky vložíme do zapékací mísy a přelijeme smetanou s rozšlehanými vejci, česnekem utřeným se solí a nasekanými kapary.

  • 3

    Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě, až povrch zrůžoví.

Komentáře k receptu