Arabská kuřecí polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 70 g Máslo čerstvé
  • 30 g Rýže loupaná
  • 600 g Kuřecí čtvrtky
  • 40 g Mouka pšeničná hladká
  • 1 ks Celer bulvový
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Petržel kořen
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 521 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 205 g
  • Sodík 496 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 21 mg
  • Draslík 694.5 mg
  • Vláknina 16250.8 mg
  • Vitamín A 16250.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 105.6 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Celer, mrkev a petržel omyjeme, oškrábeme, nakrájíme na malé kousky. Zeleninu vložíme společně s kuřecími kostrami do většího hrnce s vodou, přivedeme k varu a 50 minut vaříme. Pak z polévky vyjmeme kosti, za stálého míchání přidáme světlou jíšku z mouky a másla. Přisypeme rýži a vaříme dalších 5 minut do měkka. Polévku nakonec důkladně rozmixujeme, podle chuti opepříme a osolíme, přilijeme mléko a necháme vařit ještě 10 minut.

Komentáře k receptu