Rýže s cizrnou a cibulkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 264 kcal
 - Sacharidy 48 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 486 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 46 g
 - Cholesterol 4.5 mg
 - Draslík 284.7 mg
 - Vláknina 5687.6 mg
 - Vitamín A 5687.6 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.8 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cizrnu přes noc namočíme do studené vody. Pak ji slijeme, zalijeme v hrnci vodou čerstvou a uvaříme doměkka. Uvařenou scedíme přes síto a necháme okapat.
 - 
                                2
Okapanou cizrnu dáme do hrnce s polovinou přepuštěného másla, promícháme, podlijeme malým množstvím vody a krátce pod pokličkou podusíme.
 - 
                                3
V hluboké větší pánvi na druhé polovině přepuštěného másla osmahneme cibulky, přidáme propláchnutou okapanou rýži, zalijeme vývarem, opepříme a osolíme. Vše promícháme a vaříme, dokud rýže není měkká.
 - 
                                4
Uvařenou rýži pak promícháme s cizrnou, dochutíme skořicí, pepřem a solí, znovu důkladně promícháme a prohřejeme.
 - 
                                5
Tato rýže je vhodná jako příloha především k dušenému hovězímu masu.