Koláč s datlovou směsí
Suroviny
- 200 g Datle
 - 50 g Mandle
 - 120 g Máslo čerstvé
 - 125 g Cukr krupice
 - 10 g Strouhanka
 - 100 g Cukr moučkový
 - 10 g Kokos strouhaný
 - 125 g Mouka pšeničná hladká
 - 1 kávová lžička Skořice mletá
 - 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
 - 1 špetka Cukr vanilka
 - 1 dl Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Med včelí
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 405 kcal
 - Sacharidy 66 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 10 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 53 g
 - Cholesterol 18 mg
 - Draslík 249.3 mg
 - Vláknina 5105.3 mg
 - Vitamín A 5105.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.4 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Krupicový cukr smícháme v míse s moukou, práškem do pečiva, moučkovým cukrem a vanilkou, přidáme měkké máslo a vypracujeme těsto.
 - 
                                2
Datle vypeckujeme, nakrájíme na kousky, zalijeme 1 dl vody a za stálého míchání vaříme 5 minut. Poté datle rozmícháme s medem, citronovou šťávou, rozsekanými oříšky a skořicí.
 - 
                                3
Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou, vlijeme do ní těsto. Okraje těsta zvedneme, do středu nalijeme datlovou směs.
 - 
                                4
Koláč pečeme ve středně vyhřáté troubě 45 minut.
 - 
                                5
Můžeme ozdobit půlenými mandlemi a kokosem.