Arabské lívance s ořechy
Suroviny
- 15 g Ořechy vlašské
 - 150 g Mouka pšeničná hladká
 - 5 g Rozinky tmavé
 - 50 g Krupička dětská
 - 3 kávová lžička Soda jedlá
 - 4 dl Voda pitná
 - 0.58 dl Olej rostlinný
 - 2 polévková lžíce Droždí sušené
 - 1 polévková lžíce Cukr krupice
 - 1 polévková lžíce Skořice mletá
 - 3 polévková lžíce Cukr moučkový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 199 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 209 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 35.7 mg
 - Vláknina 1996.3 mg
 - Vitamín A 1996.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V misce si nejprve připravíme kvásek. Rozmíchané droždí, cukr a vodu necháme kynout na teplém místě 10 - 15 minut. V míse smícháme mouku, dětskou krupičku, jedlou sodu a 2,5 dl vody, vytvoříme hladké těsto, do něj zapracujeme vykynutý kvásek. Těsto musí být husté, ale zároveň tekuté.
 - 
                                2
Lívance pečeme v lívanečníku nebo na pánvi bez oleje po jedné straně, poté je vyndáme na talíř. Na neopečenou stranu umístíme náplň, připravenou smícháním jemně nasekaných ořechů, moučkového cukru, rozinek a skořice. Lívanec s náplní přeložíme a smažíme po obou stranách na pánvi v rozpáleném oleji.
 - 
                                3
Podáváme teplé, pokapané medem.