Vývar s arabskými knedlíčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 180 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Hovězí maso mleté
  • 250 g Celer bulvový
  • 350 g Hovězí oháňka
  • 350 g Hovězí žebra
  • 350 g Kosti hovězí morkové
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 30 g Zelí hlávkové bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Cibule
  • 14 ks Pepř 4 barev
  • 1 ks Petržel - nať
  • 2 ks Rajčata
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Česnek
  • 2 špetka Hřebíček
  • 2 špetka Anýz mletý
  • 1.5 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1931 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 300 g
  • Sodík 759 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 60 g
  • Cholesterol 121 mg
  • Draslík 924.9 mg
  • Vláknina 104588 mg
  • Vitamín A 104588 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.7 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou cibuli a česnek drobně pokrájíme. Omytou petrželovou nať nadrobno posekáme.

  • 2

    Do mísy dáme pomleté hovězí maso, přidáme k němu cibuli, česnek, petrželovou nať, sůl, pepř, mleté chilli, mletý hřebíček, mletý anýz se zázvorem. Směs dobře promícháme a vytvarujeme malé válečky (přibližně 6 x 3 cm).

  • 3

    Čistý vývar přivedeme k varu, vložíme do něj masové knedlíčky a při mírné teplotě je vaříme 10 – 13 minut.

  • 4

    Každou porci horkého vývaru s knedlíčky podáváme se lžíci zakysané smetany.

  • 5

    Hovězí vývar z kostí [27725]:

  • 6

    Hovězí kosti, žebra a volskou oháňku dobře omyjeme, necháme odkapat, vložíme do hrnce se studenou vodou a dáme vařit. Když voda s kostmi a masem přijde k varu, zmírníme teplotu a necháme pomalu probublávat.

  • 7

    Očistíme a omyjeme česnek, mrkev, petržel s celerem a přidáme do vody k masu. Oloupanou cibuli pokrájenou nadrobno zpěníme dozlatova v pánvi na rozehřátém másle s olejem. Pak ji přidáme do vařícího vývaru s 10 zrnkami barevného pepře a vývar budeme pomalu vařit 2 hodiny. Přibližně 30 minut před dovařením vložíme do vývaru 2 omytá rozkrojená rajčata a 1 list hlávkového zelí (asi 30g).

  • 8

    Po uvaření kosti vyjmeme, maso obereme a pokrájíme na kousky. Vývar scedíme, ochutíme solí, mletým pepřem, pokrájené maso vrátíme do vývaru a podáváme.

Komentáře k receptu