Pečené kuře s praženými mandlemi a celozrnnou pšenicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Mandle
  • 400 g Pšenice - obilky
  • 1200 g Kuře
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 8 dl Vývar drůbeží
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1396 kcal
  • Sacharidy 74 g
  • Tuky 68 g
  • Sodík 900 mg
  • Bílkoviny 73 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 240 mg
  • Draslík 680.3 mg
  • Vláknina 31735.8 mg
  • Vitamín A 31735.8 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.6 mg
  • Vitamín E 4.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuře omyjeme a rozdělíme na porce, opepříme, osolíme a upečeme v troubě dozlatova. Do pekáče před pečením kuřete přidáme na kousky nakrájené máslo a přilijeme trochu vody.

  • 2

    Celozrnnou pšenici důkladně propláchneme vodou, v hrnci zalijeme kuřecím vývarem a pomalu uvaříme doměkka.

  • 3

    Během pečení masa a vaření pšenice spaříme a oloupeme mandle, které pak v pánvi na sucho zprudka osmahneme. Petrželovou nať omyjeme a nasekáme najemno.

  • 4

    Na dno servírovacího talíře dáme uvařenou celozrnnou pšenici a na ni opečené kuře, vše posypeme opraženými mandlemi a nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu