Rýže vařená na arabský způsob
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 222 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 4 g
- Sodík 72 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 6 mg
- Draslík 38.5 mg
- Vláknina 2800 mg
- Vitamín A 2800 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Rýži namočíme do studené vody a dobře ji promícháme, pak ji scedíme přes síto, v něm znovu dobře propláchneme proudem vody a necháme okapat. 
- 
                                2V hlubší pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo, přisypeme k němu rýži a alespoň 2 minuty mícháme, aby se máslo dostalo na všechna zrnka. Pak rýži zalijeme horkou vodou a osolíme. Než voda dosáhne varu, několikrát rýži promícháme, pak přiklopíme a pod pokličkou vaříme 20 minut na mírném ohni. 
- 
                                3Uvařenou rýži promícháme vidličkou, aby z ní vyšla pára a nelepila se. 
- 
                                4Podáváme horkou jako přílohu k rybě, masu atd. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        