Bramborový salát s jogurtem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 400 g Brambory vařené ve slupce
  • 200 g Jogurt bílý
  • 10 g Petržel - nať
  • 50 ml Olej stolní
  • 1 špetka Sůl
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 457 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 685 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 27 mg
  • Draslík 1039.9 mg
  • Vláknina 13935 mg
  • Vitamín A 13935 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvaříme ve slupce, po vystydnutí oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle.

  • 2

    Zálivku si připravíme ze směsi jogurtu a oleje, dochutíme octem, sekanou petrželkou, utřeným česnekem. Dle chuti dosolíme.

  • 3

    Brambory na závěr dobře promícháme se zálivkou a dáme alespoň na hodinu odležet do chladničky.

Komentáře k receptu