Celer v olivovém oleji

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Cibule
  • 500 g Celer bulvový
  • 60 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 6 g Petržel - nať
  • 60 g Mrkev kořen
  • 50 ml Citronová šťáva
  • 100 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 285 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 60 g
  • Sodík 334 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 440.8 mg
  • Vláknina 7819 mg
  • Vitamín A 7819 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Celer očistíme, oloupeme a pokrájíme na menší kousky, přidáme na kolečka rozkrájenou mrkev a na kostičky nakrájené brambory. Vše zalijeme olejem a vodou, osolíme, ocukrujeme, zalijeme citrónovou šťávou, necháme vařit až do změknutí.

  • 2

    Uvařenou zeleninu necháme vystydnout, podáváme posypané hráškem a sekanou petrželí.

Komentáře k receptu