Dušené hovězí s tuřínem a celerem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 145 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Hovězí maso zadní
  • 5 g Petržel - nať
  • 40 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 3 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 ks Celer bulvový
  • 1 ks Tuřín
  • 2 ks Brambory
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 2 dl Víno červené
  • 4 dl Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 462 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 720 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 87 mg
  • Draslík 897.7 mg
  • Vláknina 18001.5 mg
  • Vitamín A 18001.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.5 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve velkém hrnci se silným dnem rozpálíme lžíci oleje a hovězí maso nakrájené na kostičky na něm zprudka, asi 5 minut, za stálého míchání orestujeme dohněda.

  • 2

    Přendáme do mísy a na pánvi opět rozpálíme olej, přidáme cibuli nakrájenou na plátky a smažíme za občasného míchání asi 5 minut, dokud cibule nezměkne. Přilejeme víno, přivedeme k varu a na mírném ohni bez pokličky vaříme za občasného míchání asi 5 minut, dokud se vývar nezredukuje na polovinu. Poté přidáme maso, vývar, osolíme, opepříme, přidáme všechny bylinky a vaříme na mírném ohni za občasného míchání a pod pokličkou asi hodinu, až maso změkne.

  • 3

    Všechnu zeleninu oloupeme a nakrájíme na menší kostičky, přidáme k masu a opět na mírném ohni vaříme, dokud zelenina není hodně měkká, asi 40 minut. Vyndáme bobkový list a pokud je omáčka příliš řídká, zprudka ještě chvíli povaříme, dokud nezhoustne.

Komentáře k receptu