Berek cigáro

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Maso mleté - mix
  • 60 g Cibule
  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 12 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 200 ml Jogurt bílý
  • 20 ml Voda pitná
  • 4.67 ml Olej stolní
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 458 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 110 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 46.1 mg
  • Draslík 287 mg
  • Vláknina 5704.5 mg
  • Vitamín A 5704.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z mouky, jogurtu, vejce, kypřicího prášku a soli si vypracujeme hladké těsto, které vyválíme do kulatého plátu. Kolo podělíme na 8 výsečí.

  • 2

    Mleté maso osmahneme na cibulce a necháme chvíli dusit. Osolíme a opepříme dle chuti.

  • 3

    Na širší okraj výseče dáme masovou nádivku, okraje potřeme vodou a výseč srolujeme. Špičaté konce dobře přimáčkneme, aby náplň nevytekla.

  • 4

    Cigárka osmažíme na oleji.

Komentáře k receptu