Cuketové placičky s bylinkovým jogurtem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Jogurt bílý
  • 500 g Cuketa
  • 50 g Greyerzer
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 3 ks Cibulka jarní
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý celý
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.07 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 2 polévková lžíce Máta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 216 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 114 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 451.1 mg
  • Vláknina 4353.2 mg
  • Vitamín A 4353.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do jogurtu propláchneme, osušíme a nasekáme 2 snítky máty, petrželky a kopru. Společně s jogurtem a lžičkou oleje vymícháme dohladka. Oloupaný česnek prolisujeme do omáčky. Dochutíme solí a citronovou šťávou a odložíme do lednice.

  • 2

    Na placičky oloupeme a nastrouháme cuketu. Osolíme, promícháme a cca 10 min. necháme stát, aby pustila vodu. Mezitím očistíme cibulky a nakrájíme na tenké plátky. Petrželku a zbytek máty a kopru najemno nasekáme. Cuketu dáme do cedníku a vymačkáme. Promícháme s cibulkami, nastrouhaným sýrem, bylinkami, vejci a moukou. Dochutíme solí a pepřem.

  • 3

    Ve velké pánvi rozpálíme trochu oleje. Z těsta tvoříme malé placičky a na středním ohni je smažíme z každé strany cca 4 min. dozlatova. Necháme osušit na papírové utěrce a ihned podáváme.

  • 4

    Jako přílohu můžeme použít chlebovou placku a olivy.

Komentáře k receptu