Turecký kebab

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 425 g Cizrna konzervovaná
  • 1 kávová lžička Kmín mletý
  • 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Lilek
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Citrony
  • 8 ks Bobkový list
  • 3 stroužek Česnek
  • 3 dl Jogurt bílý
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2.18 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 277 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 562 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 10.7 mg
  • Draslík 841 mg
  • Vláknina 20861.6 mg
  • Vitamín A 20861.6 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 94.1 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme rozetřený česnek a pokrájenou cibuli a smažíme, dokud cibule nezměkne.

  • 2

    Do mixéru dáme cizrnu a jogurt, přidáme chilli, kmín a směs cibule a mixujeme do hladka. Rozmixovanou směs dáme do misky a přidáme sůl, pepř a citronovou šťávu. Přikryjeme a necháme vychladnout.

  • 3

    Papriky, rajčata, lilky a citrony nakrájíme na větší kousky a napichujeme je na 4 grilovací jehly tak, že na začátku a konci každého kebabu bude bobkový list a trojhránek citronu.

  • 4

    Kebaby potřeme olivovým olejem a na grilu opékáme za častého obracení 8 minut.

  • 5

    Ohřejeme cizrnovou omáčku a podáváme s kebabem.

Komentáře k receptu