Terijaki hovězí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Hovězí maso zadní
  • 0.5 kávová lžička Zázvor celý
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
  • 8 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 3 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • 2 polévková lžíce Sherry brandy
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 205 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 66 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 65.3 mg
  • Draslík 153.6 mg
  • Vláknina 2387.3 mg
  • Vitamín A 2387.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce smícháme solamyl se sherry, vmícháme vinný ocet, sójovou omáčku, třtinový cukr, rozdrcený česnek, skořici a strouhaný zázvor. Hovězí maso pokrájíme a necháme dvě hodiny marinovat v této omáčce. Poté vyndáme maso z omáčky a omáčku nalijeme na pánev.

  • 2

    Maso napichujeme střídavě s jarní cibulkou a paprikou na dřevěné jehly, které jsme si předem namočili do vody.

  • 3

    Omáčku prohřejeme za občasného míchání.

  • 4

    Kebaby grilujeme 8 minut a občas otočíme a potřeme zbývající omáčkou. Poté rozdělíme na talíře, polijeme zbývající omáčkou a podáváme.

Komentáře k receptu