Rýže s krájenou omeletou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Rýže jasmínová
  • 7 g Sůl
  • 250 g Shiitake houby
  • 150 g Hrášek
  • 100 g Bambusové výhonky konzervované
  • 100 g Mrkev kořen
  • 50 g Pažitka
  • 80 ml Olej sezamový
  • 40 ml Omáčka ústřicová
  • 40 ml Omáčka sójová
  • 40 ml Tamarindová šťáva
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 5 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 594 kcal
  • Sacharidy 75 g
  • Tuky 86 g
  • Sodík 1200 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 73 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 777.1 mg
  • Vláknina 25690 mg
  • Vitamín A 25690 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.3 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži propláchneme, necháme okapat a v půl litru osolené vody vaříme 15 - 20 minut, přebytečnou tekutinu slijeme. Ve woku rozpálíme 2 lžíce oleje a houby nakrájené nadrobno restujeme tak dlouho, až se všechna tekutina odpaří. Přidáme mrkev pokrájenou na nudličky, okapaný hrášek, bambusové výhonky, 5 minut podusíme, wok odstavíme. Na ploché pánvi usmažíme omeletu z ušlehaných vajec se solí, necháme ji vychladnout a rozkrájíme na proužky. Zeleninu ve woku prohřejeme, smícháme s hotovou rýží, ochutíme omáčkami a šťávou. Rozdělíme na misky, ozdobíme proužky omelety a posypeme nasekanou pažitkou.

Komentáře k receptu