Thajské křupavé kuře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Kuřecí prsa
  • 250 g Ucho Jidášovo
  • 100 g Ořechy Kešu
  • 600 g Rýže dušená
  • 75 ml Sojová omáčka
  • 75 ml Víno rýžové čínské
  • 250 ml Vývar drůbeží
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 1 polévková lžíce Zázvor celý
  • 1 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
  • 0.51 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 557 kcal
  • Sacharidy 87 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 452 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 86 g
  • Cholesterol 80 mg
  • Draslík 712.8 mg
  • Vláknina 14479.1 mg
  • Vitamín A 14479.1 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.1 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 118.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Světlou sójovou omáčku, rýžové víno, sůl a pepř smícháme v porcelánové misce se 2 lžícemi oleje. Omytá kuřecí prsa bez kostí i kůže, osušená a nakrájená na kostky o hraně cca 1 cm vložíme do připravené marinády, necháme 30 minut marinovat.

  • 2

    Mezitím sloupneme a na tenká kolečka pokrájíme 4 jarní cibulky, nastrouháme čerstvý zázvor a na větší kousky rozkrájíme Jidášovo ucho.

  • 3

    Na pánvi wok rozehřejeme na vyšší teplotu 2 lžíce oleje, vhodíme kešu oříšky a za stálého míchání je 30 vteřin pražíme do hněda. Opražené oříšky přendáme na misku. Maso vyjmeme z marinády, postupně přidáváme do pánve a každou dávku za stálého míchání opékáme 2 - 3 minuty, opečené maso poté dáváme na talíř.

  • 4

    Na pánev vlijeme zbývající olej, na něm asi 2 minuty restujeme cibulku se zázvorem do zkřehnutí, přitom stále mícháme. Poté přidáme houby, pánev zakryjeme a do měkka dusíme cca 4 minuty.

  • 5

    V misce smícháme marinádu s kuřecím vývarem, Maizenou a vlijeme na směs v pánvi. Necháme přejít varem, přimícháme opečené kuřecí maso a kešu oříšky, ihned podáváme.

  • 6

    Jako přílohu volíme dušenou rýži.

Komentáře k receptu