Brokolice s vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Brokolice
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 3 kávová lžička Ocet kvasný lihový
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Zázvor mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 135 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 488 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 124.5 mg
  • Draslík 525.8 mg
  • Vláknina 7936.3 mg
  • Vitamín A 7936.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 134.6 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cukr smícháme s octem a necháme chvíli stát. Brokolici omyjeme, košťály oloupeme a nakrájíme a brokolici rozebereme na růžičky. Košťály i růžičky vsypeme do vařící osolené vody a povaříme 5 minut. Scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Česnek nakrájíme na plátky, osmahneme na oleji dozlatova a vyjmeme. Do oleje přidáme brokolici, sůl, zázvor, víno a vývar z brokolice. Za občasného míchání dusíme asi 4 minuty.

  • 3

    Vejce rozšleháme se špetkou soli, nalijeme na brokolici a necháme srazit. Pokrm zakapeme oslazeným octem, krátce prohřejeme a podáváme.

Komentáře k receptu