Čínské zelí s kokosovým dresinkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2 ks Chilli paprička
  • 6 ks Cibulka jarní
  • 2 ks Zelí čínské
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 hrnek Mléko kokosové
  • 1 polévková lžíce Ořechy burské pražené
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • 2 polévková lžíce Omáčka rybí
  • 2 polévková lžíce Limetková šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 308 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 308 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 1.8 mg
  • Draslík 967.9 mg
  • Vláknina 8457.5 mg
  • Vitamín A 8457.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 83.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si dresink. Smícháme rybí omáčku s limetkovou šťávou, do směsi přimícháme kokosové mléko.

  • 2

    Cibulku nakrájíme včetně zelené natě na drobné kousky. Nakrájený stonek a nať dáme do oddělených nádob.

  • 3

    Na velmi drobné kousky nakrájíme čínské zelí.

  • 4

    Rozehřejeme si na pánvi olej a osmahneme za stálého míchání chilli papričky do křupava. Osmahnuté papričky vyndáme z pánve děrovanou naběračkou a naaranžujeme na talíř. Osmahneme za stálého míchání česnek - 30 až 60 vteřin dozlatova a přidáme ho na talíř k chilli papričkám. Poté osmahneme tvrdší část cibulky, k ní poté přidáme nakrájenou zelenou nať a minutu za stálého míchání restujeme.

  • 5

    Poté přidáme cibulku k česneku a chilli papričkám.

  • 6

    Do velkého hrnece dáme vařit osolenou vodu. Až se bude voda vařit, přidáme zelí, 2x zamícháme a ihned scedíme.

  • 7

    Ohřáté zelí vložíme do velké mísy, přelijeme kokosovým dresinkem a promícháme. Hotové zelí podáváme se směsí smažené zeleniny, můžeme posypat drcenými burskými oříšky.

Komentáře k receptu