Polévka kyselá a ostrá

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Vepřové maso libové
  • 60 g Bambusové výhonky
  • 150 g Sýr sójový - Tofu
  • 1 kávová lžička Pepř bílý
  • 6 ks Shiitake houby
  • 3 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Sůl
  • 6 dl Vývar zeleninový
  • 1 polévková lžíce Sherry brandy
  • 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 463 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 958 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 65 g
  • Cholesterol 24.9 mg
  • Draslík 2598.5 mg
  • Vláknina 43568 mg
  • Vitamín A 43568 mg
  • Vitamín B6 2.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.2 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 795.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Procedíme houby, vymačkáme z nich vodu a vyhodíme tvrdé nohy. Pokrájíme na jemno. Na tenké nudličky nakrájíme tofu, maso a bambusové výhonky.

  • 2

    Ve velké pánvi uvedeme vývar do varu a přidáme všechny ingredience, přivedeme k varu a povaříme minutu. Přidáme víno, vinný ocet a sójovou omáčku.

  • 3

    Polévku podáváme horkou, ozdobenou jarní cibulkou.

Komentáře k receptu