Losos a la teriyaki

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 675 g Losos - filety
  • 55 g Ředkev bílá
  • 1 kávová lžička Cukr moučkový
  • 1 kávová lžička Víno bílé
  • 1 kávová lžička Víno rýžové čínské
  • 1 ks Zázvor celý
  • 1 hrst Řeřicha
  • 1 špetka Potravinářská barva
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 0.4 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 216 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 119 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 87.8 mg
  • Draslík 628.7 mg
  • Vláknina 622.5 mg
  • Vitamín A 622.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.9 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve připravíme omáčku. Do misky dáme cukr, bílý pepř, sójovou omáčku a rýžové víno a mícháme, dokud se cukr nerozpustí.

  • 2

    Z lososa odstraníme tenkým nožem kůži. Maso nakrájíme na plátky, vložíme do skleněné nádoby, přelijeme omáčkou a necháme 10-15min marinovat.

  • 3

    Mezitím připravíme přílohu. Zázvor nasekáme nadrobno a smícháme s nastrouhanou ředkví. Dle chuti můžeme přidat špetku růžového potravinářského barviva.

  • 4

    Řízky vyjmeme z marinády a necháme okapat. Ve woku rozpálíme olej a maso na něm postupně opékáme za stálého míchání cca 3-4min. Rozdělíme na talíře, dozdobíme lístky řeřichy, doplníme směsí zázvoru a ředkve a podáváme.

Komentáře k receptu