Thajský salát s ovocem a zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 230 g Salát hlávkový
  • 115 g Fazolové lusky zelené
  • 115 g Fazolové výhonky
  • 0.25 kávová lžička Chilli omáčka
  • 1 ks Ananas
  • 1 ks Mango
  • 1 ks Rajčata
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 6 ks Liči
  • 1 ks Limetka
  • 1 ks Okurka salátová
  • 1 ks Cibule červená
  • 1 špetka Sůl
  • 5 polévková lžíce Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 6 polévková lžíce Kokosový krém
  • 1 polévková lžíce Omáčka rybí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2219 kcal
  • Sacharidy 529 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 997 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 523 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 5560.4 mg
  • Vláknina 79820.5 mg
  • Vitamín A 79820.5 mg
  • Vitamín B6 3.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1363.9 mg
  • Vitamín E 4.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve připravíme omáčku. Z limety vymačkáme šťávu. Do sklenice s uzávěrem nalijeme kokosový krém spolu s cukrem, přilijeme vařící vodu, chilli omáčku, rybí omáčku a limetkovou šťávu. Zavíčkujeme, důkladně promícháme a necháme odstát.

  • 2

    Oba konce ananasu odkrojíme vroubkovým nožem a odstraníme slupku. Podélně rozkrojíme na čtvrtiny a tuhou část vykrojíme. Dužinu pokrájíme na větší kousky a dáme do mísy. Mango oloupeme, vyjmeme pecku a nakrájíme ho. Z jablka odstraníme jádřinec a také nakrájíme. Liči oloupeme, zbavíme pecek a spolu s jablkem a mangem přidáme k ananasu.

  • 3

    V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, vhodíme fazolové lusky rozkrojené na poloviny a povaříme je 3-4 min. Poté je opláchneme pod tekoucí studenou vodou a odložíme. Cibuli nasekáme, okurku nakrájíme na nudličky, jarní cibulky pokrájíme a salát natrháme na kousky.

  • 4

    Do misek rozdělíme všechno ovoce i zeleninu, omáčku podáváme zvlášť.

Komentáře k receptu