Smažená ryba v těstíčku s krevetami a zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 170 g Mořský ďas
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Lilek
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 8 ks Krevety tygří - loupané
  • 6 ks Houby čerstvé
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Řasa Nori
  • 1 špetka Sůl
  • 2 hrnek Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1.25 hrnek Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 5 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1.2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1778 kcal
  • Sacharidy 117 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 1684 mg
  • Bílkoviny 479 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 2295.7 mg
  • Draslík 520.3 mg
  • Vláknina 11274 mg
  • Vitamín A 11274 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.2 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Placku nori nakrájíme na proužky cca 1x5 cm. Konec každého navlhčíme vodou a obalíme jím ocas krevety. Ty pak navlékáme na grilovací jehly střídavě s rybím masem nakrájeným na kousky o velikosti rybích prstů.

  • 2

    Lilek pokrájíme na plátky, osolíme a rozložíme na tác. Vymačkáme z něj přebytečnou šťávu a 20-30 minut necháme odstát. Poté důkladně opláchneme pod studenou vodou, osušíme, napícháme na grilovací jehly společně s nakrájenou jarní cibulkou a čerstvými houbami.

  • 3

    Těstíčko připravujeme těsně před použitím. Oba žloutky rozšleháme v polovičním množství vody. Poté zlehka vmícháme mouku se solí. Nakonec přidáme zbylou vodu a zlehka rozmícháme.

  • 4

    V pánvičce s drátěným roštem rozpálíme olej na teplotu 190 °C. Zeleninu a rybí maso na jehlách zaprášíme moukou, obalíme v připraveném těstíčku a smažíme postupně cca 1-2 minuty dozlatova. Ochutíme solí a necháme osušit na papírové utěrce. Podáváme se sójovou omáčkou.

Komentáře k receptu