Hovězí kousky s rýžovými nudlemi a kukuřicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Hovězí svíčková
  • 250 g Nudle rýžové
  • 250 g Kukuřice
  • 500 ml Voda pitná
  • 2 ks Brokolice
  • 2 ks Chilli paprička
  • 5 ks Koriandr čerstvý
  • 6 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 4 polévková lžíce Omáčka rybí
  • 4 polévková lžíce Omáčka ústřicová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 732 kcal
  • Sacharidy 102 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 949 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 102 g
  • Cholesterol 42 mg
  • Draslík 1326.3 mg
  • Vláknina 16589 mg
  • Vitamín A 16589 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 237 mg
  • Vitamín E 3.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve uvaříme dle návodu na obalu v osolené vroucí vodě rýžové nudle, poté je scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Z hovězího masa nakrájíme kousky nebo malé hranolky. Maso smícháme s rybí omáčkou a necháme marinovat.

  • 3

    Potom si připravíme brokolici, kterou rozdělíme na růžičky a pod tekoucí vodou omyjeme. Můžeme oloupat a na plátky nastrouhat i mladý košťál. Stejně tak opláchneme koriandr a nakrájíme ho na kousky. Nadrobno nakrájíme chilli papričky a na tenká kolečka kukuřičné klasy. Malé kukuřice krájet nemusíme.

  • 4

    Na polovině oleje zprudka orestujeme kukuřičné klasy a brokolici, přidáme k nim ústřicovou omáčku. Ještě chvíli restujeme a potom směs dáme stranou pánve.

  • 5

    Na druhé polovině oleje prudce orestujeme maso, přimícháme rýžové nudle a ostatní zeleninu. To vše necháme ještě několik minut prohřát. Nakonec posypeme koriandrem a nakrájenou chilli papričkou.

Komentáře k receptu