Hrnec s fazolemi černými

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 275 g Sýr sójový - Tofu
  • 250 g Nudle rýžové
  • 125 g Fazolové lusky zelené
  • 125 g Zelí čínské
  • 225 g Bambusové výhonky konzervované
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Karotka
  • 6 ks Shiitake houby
  • 8 ks Kukuřice
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Fazolová černá omáčka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 641 kcal
  • Sacharidy 117 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 430 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 114 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 2588.8 mg
  • Vláknina 48882 mg
  • Vitamín A 48882 mg
  • Vitamín B6 2.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.4 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do misky s teplou vodou namočíme houby na 25 minut, poté necháme okapat a přebytečnou tekutinu uschováme. Tuhé středy odstraníme a houby nakrájíme.

  • 2

    Tofu nakrájíme na kostičky. Rozpálíme v pánvi polovinu oleje, přidáme tofu a osmahneme do hněda. Vyndáme a necháme okapat. Přidáme zbylý olej a osmahneme houby, pokrájenou karotku, fazolky, bambusové výhonky, pokrájenou papriku, kukuřičky a přidáme pokrájené čínské zelí a vše smažíme 2 minuty.

  • 3

    Do směsi přidáme tofu, přimícháme sójovou omáčku, omáčku z černých fazolí a cukr, přivedem k varu, přidáme 6 lžic uschované vody smíchané se solamylem a pod pokličkou vaříme, než omáčka zhoustne a část se odpaří. Podle chuti dosolíme.

  • 4

    Rýžové nudle připravíme podle návodu a podáváme se směsí z pánve.

Komentáře k receptu