Kuře s čínskou barbrecue marinádou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 135 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Rýže dlouhozrnná
  • 1250 g Kuře
  • 100 g Slanina vepřová
  • 200 g Hrášek mražený
  • 125 ml Víno červené
  • 125 ml Med včelí
  • 1 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 kávová lžička Hořčičné semínko
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 798 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 353 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 249.4 mg
  • Draslík 588.4 mg
  • Vláknina 3945.8 mg
  • Vitamín A 3945.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.1 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve si připravíme čínskou barbecue marinádu. Smícháme červené víno, med, chilli koření, mleté hořčičné semínko, přivedeme k varu a necháme vychladnout.

  • 2

    Polovinou marinády potřeme kuře, dáme ho na rošt pekáče a v troubě rozehřáté na 200°C pečeme 75-90 minut. Během pečení poléváme zbylou marinádou. Píchneme-li do kuřete a vytéká čirá šťáva, je už hotové. Přikryjeme ho alobalem, jakmile začne maso hnědnout.

  • 3

    Upečené kuře naporcujeme, podáváme s pečenou rýži.

  • 4

    K přípravě pečené rýže použijeme wok pánev. Na pánvi rozehřejeme 2 lžičky arašídového oleje, přilejeme rozšlehaná vejce a mícháme, začnou-li tuhnout, stáhneme je z ohně. Rozehřejeme zbytek oleje, přidáme nakrájenou cibulku, prolisovaný česnek a na kostky nakrájené 2 plátky slaniny, 2-3 minuty opékáme. Pak vmícháme hrášek, sójovou omáčku, uvařenou rýži a ztuhlá vejce. Opékáme, dokud není vše dobře prohřáté.

Komentáře k receptu