Smažené krevety v bramborovém těstě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 250 g Krevety tygří - loupané
  • 75 g Strouhanka
  • 250 g Olej rostlinný
  • 50 g Solamyl
  • 26 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 ks Citrony
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 484 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 3511 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 125.5 mg
  • Draslík 396.4 mg
  • Vláknina 5594.2 mg
  • Vitamín A 5594.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.9 mg
  • Vitamín E 3.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané brambory vaříme 30 minut v osolené vodě do měkka. Když se začnou rozpadat, scedíme je, rozmačkáme, přidáme máslo, sůl, pepř a Solamyl smíchaný s jedním vejcem. Vypracujeme tuhé těsto.

  • 2

    Dáme stranou 12 krevet, zbytek nasekáme nadrobno, zalijeme šťávou z půlky citronu a opepříme.

  • 3

    Bramborové těsto rozdělíme na 12 dílů, ze kterých vytvarujeme koule. Ty dlaní trochu zploštíme, do středu položíme lžíci nasekaných krevet, obalíme těstem a zformujeme do tvaru hrušky.

  • 4

    Do zúžených konců „hrušek“ zabodneme odložené celé krevety.

  • 5

    V mělké míse rozšleháme druhé vajíčko, strouhanku nasypeme na talíř.

  • 6

    V hluboké pánvi nebo ve fritéze rozpálíme olej na 170°C, „hrušky“ obalíme ve vajíčku a ve strouhance, následně je smažíme cca 5 minut do zlatohněda.

  • 7

    Necháme okapat na papírovém ubrousku a ještě teplé podáváme.

Komentáře k receptu