Bombajské brambory s fazolkami

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Brambory vařené
  • 300 g Fazolové lusky zelené
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Hořčičné semínko
  • 0.25 kávová lžička Kurkuma
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Chilli paprička
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 4 polévková lžíce Koriandr
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 253 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 216 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 15 mg
  • Draslík 467.5 mg
  • Vláknina 7878.9 mg
  • Vitamín A 7878.9 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.9 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na oleji osmažíme hořčičná semínká, kurkumu a nasekané chilli papričky.

  • 2

    Poté vmícháme na kousky nakrájené brambory a smažíme 5 minut.

  • 3

    Odstavíme z ohně, přikryjeme poklicí a necháme dojít.

  • 4

    Fazolky spaříme v horké vodě, pak rychle zchladíme a osmažíme na másle.

  • 5

    Dosolíme.

  • 6

    Brambory podáváme s fazolkami posypané koriandrem jako hlavní chod či přílohu.

Komentáře k receptu