Nasigoreng

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Zázvor celý
  • 100 g Garnát obecný
  • 200 g Kuřecí maso vařené
  • 400 g Rýže jasmínová
  • 1 kávová lžička Cukr třtinový
  • 3 ks Rajčata
  • 2 ks Celer řapíkatý
  • 2 ks Chilli paprička
  • 1 ks Citronová tráva
  • 1 hrst Cibulka jarní
  • 0.5 hrst Koriandr čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.125 l Vývar zeleninový
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1 polévková lžíce Omáčka Ketjap
  • 2 polévková lžíce Limetková šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 641 kcal
  • Sacharidy 104 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 379 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 52.1 mg
  • Draslík 787.1 mg
  • Vláknina 6144.6 mg
  • Vitamín A 6144.6 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.6 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži uvaříme den předem. Očistíme cibulky a celer a nakrájíme na plátky. Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme, odstraníme semínka a pokrájíme na kousky. Citronovou trávu očistíme a spodní část najemno nasekáme. Oloupaný česnek a zázvor nakrájíme. Chilli papričky očistíme a bez jadérek nadrobno nasekáme.

  • 2

    Na rozpáleném oleji osmahneme nejprve česnek, zázvor a citronovou trávu. Přidáme chilli, celer a cibulky a za stálého míchání cca 3 minuty restujeme. Vmícháme rajčata, zalijeme vývarem, ochutíme solí a pepřem. Poté postupně přidáváme maso, garnáty a uvařenou rýži. Ochutíme skořicí, ketjap manis a cukrem. Na silném ohni opékáme cca 5 minut.

  • 3

    Koriandr opláchneme, lístky otrháme. Jednu lžíci odložíme, zbytek vmícháme do rýže. Nakonec přidáme limetkovou šťávu a sójovou omáčku.

  • 4

    Rozdělíme na talíře, posypeme zbytkem koriandru a podáváme.

Komentáře k receptu