Kuře s křupavými lístky anýzové bazalky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Kuřecí prsa
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Chilli paprička
  • 1 ks Cukr kostkový
  • 1 ks Paprika červená
  • 2 hrst Bazalka
  • 4 stroužek Česnek
  • 0.02 dl Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Omáčka ústřicová
  • 2 polévková lžíce Vývar zeleninový
  • 1 polévková lžíce Omáčka rybí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 188 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 378 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 80.1 mg
  • Draslík 610.8 mg
  • Vláknina 2301 mg
  • Vitamín A 2301 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vezmeme misku, smícháme kuřecí maso nakrájené na nudličky, chilli papričky zlehka rozdrcené, česnek na jemno nasekaný, rybí a ústřicovou omáčku. Přikryjeme misku a vložíme alespoň na 35 minut marinovat do chladničky.

  • 2

    Do hluboké pánve WOK nalijeme 5 cm oleje a na středně silném ohni rozpálíme. Do horkého oleje hodíme na zkoušku 1 list anýzové bazalky. Když začne olej prskat, je připravený na smažení. Teď vložíme do oleje asi 3/4 lístků anýzové bazalky a téměř 1 minutu je smažíme. Jakmile budou krásně křupavné, vyjmeme je perforovanou naběračkou a položíme okapat na papírové ubrousky. Olej vylijeme.

  • 3

    V téže pánvi rozehřejeme asi 2 polévkové lžíce čerstvého oleje a restujeme na něm 3-4 minuty polovinu masa. Takto upravené maso vyjmeme a zopakujeme stejný postup i s druhou půlí masa. Jakmile je orestovaná i druhá půlka, přidáme k ní i první zpět do pánve.

  • 4

    Maso v pánvi zalijeme vývarem a přidáme cukr, přihodíme cibuli pokrájenou na tenké kroužky a sladkou papriku nakrájenou na menší kousky a smažíme ještě 1-2 minuty za stálého míchání. Vmícháme listy čerstvé bazalky a dokořeníme po ochutnání. Na talíři posypeme osmaženou anýzovou bazalkou.

Komentáře k receptu