Dušené kuřecí maso na žlutém kari s papájou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Kuřecí prsa
  • 300 ml Vývar drůbeží
  • 200 ml Mléko kokosové
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kurkuma
  • 1 kávová lžička Krevetová pasta
  • 3 ks Šalotka
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Papaya
  • 2 ks Limetka
  • 2 ks Citronová tráva
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Tamarindová pasta
  • 1 polévková lžíce Cukr krystal
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 579 kcal
  • Sacharidy 81 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 543 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 81 g
  • Cholesterol 40 mg
  • Draslík 2069.4 mg
  • Vláknina 7766 mg
  • Vitamín A 7766 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 108.1 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve připravíme žlutou kari pastu. Chilli papričky bez semínek nakrájíme nahrubo, česnek a šalotku také pokrájíme, citronovou trávu nasekáme, čerstvou kurkumu nastrouháme, nebo použijeme lžičku mleté kurkumy. Vše vložíme do mixéru, přidáme krevetovou pastu a sůl a zpracujeme na hrubší pastu.

  • 2

    Vývar vlijeme do woku a přivedeme k varu. Vmícháme hotovou pastu, znovu zahřejeme a jakmile směs začne vařit, přidáme tamrindovou pastu rozmíchanou v trošce vroucí vody, cukr, kokosové mléko, oloupanou a na plátky nakrájenou papáju a na kostičky pokrájené maso bez kůže a kostí. Na středním ohni povaříme cca 15 minut za stálého míchání doměkka. Přilijeme šťávu vymačkanou z jedné limetky, směs rozdělíme do předehřátých misek, dozdobíme plátky limetky a ihned teplé podáváme.

Komentáře k receptu