Křupavé nudle s hovězím masem a zeleninou
Suroviny
- 450 g Hovězí maso zadní
- 175 g Nudle rýžové
- 475 ml Vývar zeleninový
- 100 ml Olej arašídový (podzemnicový)
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 2 ks Cuketa
- 4 ks Mrkev kořen
- 2 ks Chilli paprička
- 8 ks Cibulka jarní
- 2 stroužek Česnek
- 6 polévková lžíce Omáčka sójová
- 4 polévková lžíce Ocet rýžový
- 3 polévková lžíce Omáčka Teriyaki
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 702 kcal
- Sacharidy 65 g
- Tuky 378 g
- Sodík 1090 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 54 g
- Cholesterol 67.4 mg
- Draslík 365.8 mg
- Vláknina 15311 mg
- Vitamín A 15311 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24 mg
- Vitamín E 5.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso zlehka naklepeme, rozložíme na talíř, potřeme důkladně teriyaki omáčkou a marinujeme cca 2-3 hodiny.
-
2
Nudle rozdělíme na provazce. Do woku vlijeme olej do výšky 5 cm a rozpálíme na vysokou teplotu. Postupně vkládáme po částech nudle a téměr ihned obracíme, abychom je rychle osmahli po obou stranách. Vyjmeme děrovanou naběračkou a necháme osušit na papírové utěrce. Jakmile máme všechny nudle hotové, přemístíme je do servírovací mísy a uchováme teplé.
-
3
Použitý olej slijeme a odložíme. V pánvi rozpálíme lžíci podzemnicového oleje, vložíme maso a po obou stranách osmažíme cca 1 minutu dohněda. Přemístíme na pracovní plochu a nakrájíme na plátky. Uvnitř by maso mělo zůstat růžové.
-
4
Do pánve přilijeme trochu oleje, přidáme na kolečka pokrájenou jarní cibulku, rozdrcený česnek a na nudličky nakrájenou mrkev. Na středním ohni za stálého míchání orestujeme cca 5-6 minut do změknutí. Vložíme na tenké plátky nasekané chilli papričky bez semínek, na šikmé plátky pokrájené cukety, nastrouhaný zázvor a smažíme cca 2 minuty. Mezitím stále mícháme.
-
5
Přilijeme rýžový ocet, vývar, sójovou omáčku a povaříme cca 4 minuty, až směs částečně zhoustne. Vrátíme do pánve maso a prohřejeme 1-2 minuty.
-
6
Nudle rozdělíme do misek, přelijeme omáčkou i s masem a zeleninou, zlehka promícháme a ihned podáváme.