Babiččina "postelová" rýže podle Ládi Hrušky

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Rýže loupaná
  • 3 g Sůl
  • 500 ml Voda pitná
  • 10 ml Olej rostlinný
  • 1 ks Cibule
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 438 kcal
  • Sacharidy 87 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 601 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 87 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 160.1 mg
  • Vláknina 7405 mg
  • Vitamín A 7405 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Menší cibuli a česnek nakrájíme na drobné kostičky. V hrnci rozpálíme olej a zpěníme na něm cibuli až zesklovatí. Přidáme česnek a necháme ještě několik minut osmahnout do zlatova. Přisypeme rýži a opět několik minut restujeme.

  • 2

    Poté přilijeme vodu a osolíme. Zakryjeme pokličkou a necháme přijít k varu. Jakmile se rýže začne vařit, snížíme teplotu na nejnižší stupeň a vaříme 5 minut, aniž bychom rýži míchali nebo odkrývali pokličku.

  • 3

    Po uvaření zabalíme hrnec do ručníku a dáme do peřiny, kde jej necháme 30 minut stát. Rýže se tímto způsobem pomalu dovaří a voda se částečně vypaří a částečně vsákne do samotné rýže.

Komentáře k receptu