Mramorová bábovka

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Máslo čerstvé
  • 190 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 240 g Cukr moučkový
  • 25 g Kakao
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 574 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 187 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 357.1 mg
  • Draslík 104.4 mg
  • Vláknina 1995 mg
  • Vitamín A 1995 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozpustíme 60 g másla. 4 žloutky smícháme s 120 g moučkového cukru, šleháme do bělavé pěny, poté přisypeme 85 g mouky. Přilijeme rozpuštěné máslo.

  • 2

    4 bílky osolíme a vyšleháme do tuhého sněhu, který opatrně vmícháme do těsta.

  • 3

    Rozpustíme zbytek másla. 4 žloutky smícháme s 120 g moučkového cukru, šleháme do bělavé pěny, poté přisypeme 85 g mouky.

  • 4

    Přilijeme rozpuštěné máslo a 25 g kakaa.

  • 5

    1 bílek osolíme a vyšleháme do tuhého sněhu, který opatrně vmícháme do těsta. Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme moukou. Nalijeme nejprve těsto světlé, poté těsto tmavé. Opatrně promícháme, aby se vytvořil mramorový efekt.

  • 6

    Pečeme při 190 °C 40 minut.

  • 7

    Upečenou bábovku vyklopíme a necháme zcela vystydnout.

Komentáře k receptu