Pomerančová bábovka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 2 g Sůl
  • 150 g Cukr krupice
  • 20 g Cukr vanilka
  • 20 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 250 g Solamyl - bramborový škrob
  • 250 ml Olej stolní
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Tuk
  • 2 polévková lžíce Mouka bezlepková
  • 2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 363 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 103 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 115.5 mg
  • Draslík 203.1 mg
  • Vláknina 77.7 mg
  • Vitamín A 77.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce si rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky, cukr (vanilkový i krupicový) a olej vyšleháme do hustého krému. Poté smícháme bramborový škrob s práškem do pečiva, pomerančovou šťávou a špetkou soli. Potom obě připravené směsi smícháme a na závěr ušleháme tuhý sníh z bílků, který opatrně vmícháme do těsta. Vzniklé těsto vlijeme do tukem vymazané a bezlepkovou moukou vysypané pečící formy a pečeme ve vyhřáté troubě asi 60 minut. Bábovku podáváme vychladlou, jako pohoštění.

Komentáře k receptu